Nieuwe behandelingen!

Nieuwe behandelingen!

Droge Hammam 

Het Arabische woord Hammam betekend in het Arabisch letterlijk 'verspreider van de warmte' en is afgeleid van het Arabische woord 'hamma' wat heetwaterbron betekent. Hammams komen veel voor in het hoogland van Iran, de arabische wereld en Turkije. Deze waren vroeger vooral gevestigd naast of vlakbij een moskee. De hammam is een eeuwenoud ritueel uit de Turks/Arabische cultuur waar mensen samen komen voor ontspanning en reiniging van het lichaam.

Een bezoek aan de hammam is een van de meest ontspannende wellness ervaring die je ooit zult beleven. De behandeling is een waar reinigingsritueel waarbij de massage, scrub en bijzondere producten je lichaam volledig reinigen, verfrissen en opladen. Door de hammam behandeling krijgt je gezondheid een flinke boost, een betere doorbloeding en zal je huid zijn mooie, gezonde glow terug krijgen.

Wat houd de behandeling in:

~Eerst word het lichaam verwarmd met warme compressen. Door de warmte zal je lichaam zich kunnen ontspannen en zetten de poriën zich open. Zodat afvalstoffen makkelijker verwijdert kunnen worden.
~Na het verwarmen word het lichaam gescrubd met een kese (scrubhandschoen) en 100% olijfolie zeep. Om de dode huidcellen te verwijderen.
~Wanneer het lichaam is gescrubd volgt er een zeepzak ritueel. Waarbij het lichaam met een schuimdeken wordt bedekt. Deze zeep geeft de huid een voedende en verzorgende werking.
~Na het zeepzak ritueel volgt er nog een heerlijke klassieke oliemassage.

De droge hammam is dus een koude behandeling die word gegeven in een droge ruimte (in een salonstoel). Deze behandeling is daarom perfect voor de zomer. Na de behandeling voelt u zich helemaal ontspannen en schoon. Om zo veel mogelijk de hammam-cultuur te respecteren, maken wij uitsluitend gebruik van originele Turkse producten.

Bekijk hier de behandeling: Hammam