content image

Cosmetisch arts

content image

Drs Noreen Vingerhoedt is chirurg en cosmetisch arts. Ze is werkzaam in haar eigen kliniek; Novi Clinic in Malden en gespecialiseerd in behandelingen met botox en fillers.
Bij drs Noreen Vingerhoedt staat een persoonlijk advies en een behandelplan op maat voorop. Het behouden van de natuurlijke uitstraling en de schoonheid van jou als persoon is haar streven. Je krijgt een subtiele en natuurlijke verbetering zodat je er stralend, fris en uitgerust uitziet.
Bij je eerste bezoek, voorafgaand aan een behandeling, vindt er altijd eerst een consult plaats. Je wensen worden besproken alsmede de verschillende behandelopties. Er wordt samen met jou een persoonlijk advies en behandelplan op maat gemaakt.

Drs Noreen Vingerhoedt is BIG-Geregistreerd arts en chirurg. Zij voert alle behandelingen zelfstandig uit. Novi Clinic hanteert de hoogste standaard aan zorg, bij alle behandelingen is een nacontrole inbegrepen.

Cosmetische behandelingen 

Intakegesprek

Tijdens het vrijblijvende en gratis intakegesprek wordt gekeken of en voor welke behandeling u geschikt bent. Een intakegesprek is bedoeld om u kennis te laten maken met de behandelend arts en bepaalde aspecten van de behandeling, zoals hersteltijd, bijwerkingen, nazorg en resultaten, te bespreken. Tevens wordt er bekeken wat uw verwachtingen en wensen zijn. Eventueel kunnen alternatieve behandelingen met u worden besproken. Na deze evaluatiefase krijgt u een eerlijk advies welke behandeling het meest geschikt is voor u. Tenslotte vult u de gezondheidsverklaring in en ondertekent u de behandelovereenkomst.

Voordat u behandeld wordt, worden er foto’s gemaakt voor uw medisch dossier. Nadat het te behandelen gebied is afgetekend, wordt begonnen met de behandeling.

 

Drs Noreen Vingerhoedt is op de volgende datum aanwezig

  • 8 oktober 2018 van 15.00 uur tot 19.00 uur.

Een intake-afspraak is gratis. Een afspraak is 30 minuten.
Kosten van de behandeling is in overleg met drs Vingerhoedt.

 

 

Botox

Botox® is een merknaam voor het medicijn Botuline Toxine type A. Het ontspant de gezichtsspieren waardoor bestaande rimpels vervagen en nieuwe rimpels worden voorkomen. Andere Botuline Toxine merken zijn Azzalure, Dysport en Bocouture. Botuline toxine (vaak afgekort als botox) geeft het gezicht een zachtere natuurlijke gelaatsuitdrukking. Alleen de ingespoten spieren gaan minder samentrekken, al de andere gelaatsspieren blijven ongewijzigd. De normale gezichtsuitdrukking blijft dus behouden. Het geeft de huid een fris, ontspannen en uitgerust uiterlijk. In onze kliniek wordt met Botox® en Bocouture® gewerkt.

Rimpels verdwijnen doordat Botuline Toxine de prikkeloverdracht van de zenuw naar de spier blokkeert zodat deze tijdelijk minder krachtig wordt. Het maakt de spier als het ware slap. Botuline Toxine is een eiwit dat wordt aangemaakt door de bacterie Clostridium Botulinum. Dit eiwit wordt in zeer kleine hoeveelheden in de spiervezels die verantwoordelijk zijn voor de lijntjes die ontstaan bij mimiek, gespoten. Botuline Toxine is met name geschikt om dynamische rimpels te verminderen (fronsrimpels, voorhoofdsrimpels en kraaienpootjes). Daarnaast wordt Botuline Toxine gebruikt om de zenuwen die de zweetklieren prikkelen te blokkeren, waardoor de klieren minder zweet produceren.

Botox® en Bocouture® zijn vertrouwde producten die al decennia lang worden gebruikt. In al die jaren zijn er geen ernstige bijwerkingen opgetreden. Het mag alleen gebruikt worden door BIG geregistreerde artsen.

Hoe wordt de behandeling uitgevoerd?
Bij uw eerste bezoek, voorafgaand aan een behandeling, vindt er altijd eerst een consult plaats. Uw wensen worden besproken alsmede de verschillende behandelopties. Er wordt samen met u een persoonlijk advies en behandelplan op maat gemaakt. Botox wordt met een hele dunne naald in de huid geïnjecteerd. De meeste mensen omschrijven het als kleine speldenprikjes en ervaren dit niet als pijnlijk. De behandeling neemt slechts enkele minuten in beslag. Verdoving is niet noodzakelijk. Indien gewenst kan voorafgaand aan de behandeling een verdovende crème op het te behandelen gebied worden aangebracht. Het is een behandeling met zeer weinig kans op complicaties, mits de adviezen en voorschriften goed worden opgevolgd.

content image

Fillers

  1. Hyaluronzuur is een kleurloze gel en een bouwstof van de huid die goed opgenomen wordt. Deze filler is met name geschikt voor mensen die voor het eerst een behandeling ondergaan. Hyaluronzuur kan altijd worden opgelost waardoor het effect van de behandeling volledig verdwijnt.
    Er zijn veel verschillende merken hyaluronzuur fillers op de markt. De meeste merken bieden een ruim aanbod aan diktes. De dikkere gels creëren volume en worden bijvoorbeeld rond het jukbeen en bij de slapen toegepast. Plooien, fijne lijntjes en lippen worden met de dunnere varianten aangepakt. Wij gebruiken de fillers van het merk Juvéderm®.

  2. Radiesse® stimuleert de huidcellen tot de aanmaak van meer collageen. Met deze filler kan in één behandeling veel volume worden aangebracht zoals bij de liquid facelift behandeling.

Wat is het verschil tussen botox en fillers?
Een vaak gehoorde vraag is wat het verschil precies is tussen botuline toxine en fillers. Beide zijn geschikt om rimpels te verminderen of te bestrijden. Injectables is een verzamelnaam die gegeven wordt aan zowel fillers als botox injecties. Botox werkt op de gezichtsspieren en zorgt dat deze tijdelijk niet de samentrekkingen kunnen maken die rimpels in het gezicht veroorzaken. Naarmate we ouder worden is de huid minder veerkrachtig en blijven expressielijnen vaker zichtbaar. Door de spier te ontspannen heeft de huid rust en zal deze na een paar dagen veel gladder ogen of zelfs rimpelloos zijn. Botox kan ook ingezet worden om preventief te werken zodat fijne lijntjes in het gelaat niet de kans krijgen zich tot diepe rimpels te ontwikkelen.
Fillers daarentegen vullen een rimpel op. Daar waar het geen zin heeft om alleen de huid rust te geven maar waar ook volumeverlies aanwezig is wordt er eerder gekozen voor een filler. Denk hierbij aan het opvullen van de neus-lippenplooi, rokerslijntjes rondom de mond of volumeverlies in de wangen of slapen. Botuline toxine ontspant mimiekspieren, een filler vult rimpels of volumeverlies op.
Regelmatig is voor bepaalde rimpels een combinatiebehandeling het mooiste alternatief. Door de spieren eerst te relaxeren met botuline toxine en daarna de huid met een filler te verstevigen, kan een optimaal resultaat bereikt worden. Afhankelijk van de oorzaak en de plaats van de rimpels, wordt gekozen voor ofwel een filler of voor botuline toxine. Denk bijvoorbeeld aan een diepe voorhoofdsrimpel die je laat ontspannen met botox en tevens opvult met een filler.

Voor meer informatie;

http://www.noviclinic.com

(tekst en foto's; eigendom van Novi Clinic)